Inspiraatio

Kuivat ja karheat hiukset kuntoon kotona: 4+1 vinkkiä hyvinvoiviin hiuksiin

15.11.2021, Four Reasons

Kuivat ja karheat hiukset, aikamme suurin (tai ainakin sinnikkäin) hiusongelma, josta jokainen on saanut osansa jossain vaiheessa elämää. Todennäköisesti myös sinä, koska luet nyt tätä tekstiä. Olet aivan oikeassa paikassa, sillä voimme onneksemme kertoa, ettei ihmeiden aika ole ohi: kuivat hiukset sekä niiden aiheuttama katkeilu ja karheus ovat täysin hoidettavissa. Listasimme sinulle 4 vinkkiä kuivien hiusten tehokkaaseen hoitoon sekä salaisen aseen, jonka avulla saat kiiltävät ja kosteutetut hiukset.

Lukiessasi tätä artikkelia, olet jo oikealla tiellä kohti kiiltäviä ja hyväkuntoisia hiuksia. Kuivien hiusten hoito ei ole ollenkaan vaikeaa, kunhan sinulla on käytössäsi oikeat työkalut ja kourallinen kärsivällisyyttä. Tätä ongelmaa ei korjata yhdessä yössä, mutta pääset kuitenkin pitkälle muutamalla hyvällä vinkillä ja tehokkaalla tuotteella. Lopusta löydät myös salaisen aseen kosteutettuihin ja kiiltäviin hiuksiin. Ja ei, se ei ole oliiviöljy.

 

Mistä kuivat hiukset johtuvat?

Syyn kuiviin hiuksiisi tiedät vain sinä itse. Tässä kuitenkin muutama mahdollinen selitys: sääolot ja kuiva sisäilma, hiusten toistuvat käsittelyt, vääränlaiset hiustuotteet, kuiva päänahka tai muotoilurautojen aiheuttamat lämpövauriot. Hiusten kuivuminen on usein seuraus hiusten vaurioitumisesta: hius kuivuu, kun sen pinta vaurioituu ja kosteus pääsee karkaamaan pois.

Kuivuus ei kaihda hiuslaatua, joten kuka tahansa voi kärsiä kuivista hiuksista, ja joillain hiukset jopa taipuvat helpommin kuivuuteen. Kyllä, puhumme sinusta, sinä ihana kiharapää. Kuivat hiukset tunnistat esimerkiksi karheudesta, kiillon puutteesta, katkeilusta ja pörröisyydestä. Kuivien hiusten latvat saattavat myös näyttää hapsottavilta ja haaroittuneilta.

 

Kuivat hiukset kuntoon näillä vinkeillä

Olipa syy kuiviin hiuksiisi mikä tahansa, kannattaa ottaa itseään niskasta kiinni (tai hiuksista tässä tapauksessa) ja alkaa pikimmiten toimeen. Koska hiukset eivät kosteutu itsestään, eikä suoristusrautojen ja föönien käytölle näy ihan heti loppua, täytyy kuivuuden torjumiseen keksiä muita konsteja. Kun hiukset ovat taipuvaiset kuivuuteen, kannattaa ottaa mallia koostamastamme neljän vinkin listasta. Tämä muuten toimii!

 

Lisää vinkkejä kuiville hiuksille:

6 vinkkiä vaurioituneiden ja huonokuntoisten hiusten hoitamiseen – näillä onnistut!

TESTAA: Mikä kosteuttava tuote on paras hiuksillesi?

Päänahka kutiaa ja hilseilee? Eroon kuivasta hiuspohjasta näillä vinkeillä

 

1. Kosteuta kuivaa päänahkaa

Hiuspohjan ongelmat vaikuttavat yllättävän paljon hiusten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä ulkonäköön. Jos päänahka voi huonosti, kärsii siitä valitettavasti koko tukka. Päänahka tuottaa luonnollisesti rasvaa, joka pitää myös hiukset kosteutettuna. Mikäli rasvantuotanto on jostain syystä hidastunut, tai hiuspohja on esimerkiksi tukossa jatkuvan kuivashampoon käyttämisen vuoksi (guilty as charged), voi tuloksena olla kuivat hiukset. Tällöin avuksi kannattaa ottaa nimenomaan hiuspohjaa kosteuttavat ja hellivät tuotteet.

Meidän suosituksemme sinulle, jolla on kuiva päänahka:
Four Reasons Original Scalp Scrub Shampoo
Four Reasons Original Scalp Revitalizing Tonic
Four Reasons Original Scalp Care Shampoo

 

2. Ota käyttöön kuiville hiuksille sopiva shampoo ja hoitoaine

Ehkäpä yleisin, ja myös helpoiten korjattavissa oleva syy hiusten kuivuuteen sekä karheuteen, on vääränlainen shampoo tai hoitoaine. Tavalliset markettishampoot ja palasaippuat puhdistavat kyllä hiukset, mutta joskus vain tarvitsemme jotain enemmän. Kuivien hiusten hoidossa more is more, ja tuotteen laadukas sisältö on kaikki kaikessa. Valitse kuiville hiuksille oikeat tuotteet, ja olet jo lähempänä hyvinvoivia hiuksia kuin koskaan.

Kosteuttava shampoo ja hoitoaine ovat hyvinvoivien hiusten kulmakivet. Kuivat hiukset kaipaavat päivittäistä hoitoa ja kosteutusta, minkä voi helpoiten hoitaa suihkussa hiustenpesun yhteydessä. Kosteuttavat pesutuotteet ovatkin myös laiskimman tukanlaittajan parhaat kaverit – lisää vain vesi! Kosteuttavia shampoita ja hoitoaineita kuiville hiuksille on onneksi joka lähtöön ja jokaiselle hiustyypille: on luonnonkosmetiikkaa, hajusteetonta, ammattilaislaatuista ja olemuksellaan ilahduttavaa. Valinnanvaraa on, joten kukaan ei jää ilman:

Jos et ole varma, mikä on paras hoitoaine tai shampoo juuri sinun kuiville hiuksillesi, tee kosteuttavien tuotteiden testi!

 

3. Pidä taukoa lämpölaitteiden käytöstä

Ethän ymmärrä meitä väärin, rakastamme muotoilla hiuksia kihartimilla ja suoristusraudoilla ja tiedämme, että vain hiustenkuivaajalla voi saada aikaan täydellisen blow outin. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että hiusten jatkuvalla rasittamisella on hintansa – ja se hinta on kuivat ja katkeilevat hiukset.

Pidä välillä taukoa suoristusraudan käytöstä ja kokeile esimerkiksi kiharoita ilman lämpöä. Heatless curls -trendi saattaa olla paras asia, mitä hiustenlaitossa on nähty vuosiin (ainakin jos meidän hiuksiltamme kysyy <3). Voit myös kokeilla kihartamisen sijaan erilaisia lettejä, nutturoita ja ponnareita ja antaa hiuksillesi aikaa levähtää.

Jos (ja kun) kuitenkin käytät lämpölaitteita, älä unohda lämpösuojaa! Kokeile esimerkiksi Four Reasons Original Heat Styleria tai Four Reasons Professional Heat Shieldia. Lämpösuojasuihke suojaa hiuksia kuumuuden aiheuttamilta vaurioilta ja sitä kautta myös kuivuudelta.

Katso täältä testaamamme Heatless curls -kiharakikat ilman lämpöä!

 

4. Leikkaa (kuivat) hiukset säännöllisesti

Kun hiukset ovat tarpeeksi kuivat ja vaurioituneet, voivat ne alkaa katkeilemaan. Tällaisessa tilanteessa voi olla parasta myöntää, että ongelman ratkaisu on parhaankin kosteuttavan shampoon tai hoitoaineen toimivallan ulkopuolella. Ei muuta kuin sakset käteen siis, ja leikkaamaan! Tai ehkä kannattaa kuitenkin suunnata sille omalle luottokampaajalle, että vältyt pahimmilta hiuskatastrofeilta.

Kuivuuden huomaa helpoiten juuri hiusten latvoista, ja ainoa tapa korjata haaroittunut latva on leikata se pois. Voit kuitenkin ehkäistä latvojen kuivumista ja katkeilua käyttämällä niihin hoitavia ja kosteuttavia tuotteita, kuten hiusöljyä tai -seerumia. Meidän suosikkimme on Four Reasons Original Smooth & Shine Serum, joka kosteuttaa hiuksia ja antaa niille kiiltoa, jättämättä hiuksia rasvaisiksi. Lisää seerumia jokaisen pesun jälkeen ennen hiusten harjaamista, ja hiuksesi kiittävät (ja kiiltävät)!

Muistathan, että hiusten ei tarvitse olla rutikuivat, jotta tiedät olevan hiustenleikkuun aika. Latvat kannattaa leikata säännöllisesti jo ennen kun ne hapsottavat joka suuntaan ja katkeavat pienestäkin kosketuksesta. 😉

 

+1. Ota kosteuttava hiusnaamio osaksi hiustenhoitorutiiniasi

Kun sinusta tuntuu, että edes kosteuttava shampoo, hoitoaine ja hiusöljy yhdessä eivät tepsi kuiviin kutreihisi, on aika ottaa käyttöön järeämmät aseet: kosteuttava hiusnaamio on salainen ase, jonka avulla saat kiiltävät hiukset kotikonstein. Käytä hiusnaamiota kerran viikossa, kerran päivässä tai ihan niin usein kuin hiuksesi sitä tarvitsevat!

Meidän suosikkimme hiusnaamioista on Four Reasons Original Ultra Moisture Treatment, jonka sisältämä b5-provitamiini rakennepaikkaa hiuksia palauttaen niihin pehmeyden ja kiillon. Superkosteuttava tehohoito vahvistaa kuivia ja huonokuntoisia hiuksia ja sopii kaikille hiustyypeille. Mikäli suosit kampaamolaatuista hiuskosmetiikkaa, on suosituksemme kukkaisen puuterisen tuoksuinen Four Reasons Professional Silky Moisture Treatment -hiusnaamio, jonka sisältämä sheavoi tekee hiuksista pehmeät poistaen samalla pörröisyyttä. Tämä saattaa jopa olla paras hoitoaine kuiville hiuksille (eikä tämä ole edes liioittelua).

Four Reasons

Four Reasons on suomalainen kauneusalan kapinallinen. Kuljemme eturintamassa monimuotoisuuden puolesta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Inspiroimme ja voimaannutamme ihmisiä arvostamaan itseään sellaisena kuin kukin on – ihanan epätäydelllisenä – ja tarjoamme työkaluja positiivisen minäpuheen vahvistamiseen.