Inspiraatio

Hiukset leikataan nyt kerroksittain: kevään ja kesän hiustrendit 2022 huokuvat ysärihenkeä!

4.4.2022, Four Reasons

Nyt se on varmaa; vuoden 2022 kuumin hiustrendi on kerrostus. Olivatpa hiuksesi sitten pitkät, lyhyet, keskimittaiset tai vaikka kaupasta ostetut, haluat kokeilla tätä tyyliä! Diana ja Frendien Rachel sen jo tiesivät: coolein hiustyyli on pöyheä, kerrostettu ja ilmava, eikä muotovaahtoa säästellä sen saavuttamiseksi. Keräsimme tähän artikkeliin kerrostetut hiukset ja inspiroivimmat lookit tältä vuosikymmeneltä sekä vähän kauempaakin. Kiikuta kuvat kampaajallesi ja kokeile uutta! Nämä hiustrendit eivät jätä kylmäksi.

Oletko jo kuullut 2020-luvun alun puhutuimmista hiusmuotivillityksistä? Shag, mullet ja bixie ovat paitsi hauskoja sanoja, myös 90-luvulta inspiraationsa saaneita hiusmalleja. Ysärityylit ovat parhaillaan lyhyissä ja keskimittaisissa hiuksissa, joissa kerrostus näkyy ja tuntuu. Vaikka pitkät hiukset ovat aina muodissa, on nyt aika antaa valokeila lyhyemmille malleille. Ei kuitenkaan unohdeta pitkähiuksisia, sillä myös pitempään malliin voi lisätä kerroksia tuomaan mielenkiintoa ja ilmavuutta. Jo pelkän otsatukan lisääminen keventää tyyliä huomattavasti!

Uudet hiustrendit ovat siitä ihania, että jokainen voi kokeilla niitä, muuttamatta täysin omaa tyyliään. Jokaiseen uuteen villitykseen ei tarvitse lähteä mukaan, mutta trendeistä voi ottaa vaikutteita, ja muokata ne omaan tyyliin sopivaksi. Vaihtelu virkistää, ja siitä kevään ja kesän 2022 hiustrendit ovat all about: nyt kevennetään hiuksia ja mieltä!

Tässä ovat kevään ja kesän 2022 inspiroivimmat hiustrendit, paketoituna upeisiin Instagram-kuviin. Lue myös huippukampaaja Elisa Cavénin näkemykset tämän hetken kuumimmista hiusilmiöistä!

 

Lyhyet hiukset saavat puhtia rikotuista kerroksista

Lyhyet hiusmallit ovat nyt erityisen ajankohtaisia. Etenkin polkkatukkaa sekä lyhyttä pixie-tyyliä yhdistelevä Bixie-malli on noussut suursuosioon julkkisten ja muotitietoisimpien keskuudessa. Mitä julkkikset, sitä me perässä – eikö vain? Muun muassa Florence Pugh ja Rowan Blanchard ovat kokeilleet tyyliä ensimmäisten joukossa 2020-luvulla. Bixie-tyyli ja niskasta pitenevät hiustrendit on nähty kuitenkin jo muun muassa Meg Ryanilla ja Cameron Diazilla 90-luvun valkokankailla. Onneksi tätä lyhyttä hiustyyliä ei ole vielä kuopattu vaan se on saanut uuden elämän modernilla twistillä! Bixie sopii täydellisesti kaiken ikäisille, kuten Helen Mirren upeasti todistaa omalla harmaalla lookillaan.

View this post on Instagram

 

A post shared by MiNDFOOD (@mindfoodmag)

Bixie syntyy kun lyhyt hiusmalli jätetään niskasta pitemmiksi ja kerrostetaan päältä. Myös otsatukka kuuluu tyyliin olennaisesti, vaikkakin lyhyet hiukset saavat elegantimman lookin, kun etuhiukset sipaistaan pinnillä sivuun. Tyyli on helppo muotoilla föönin ja pyöröharjan avulla – lisää vain tyveä kohottavaa tuotetta, kuten Four Reasons Original Root Boosteria. Voit myös rokata lookia pelkästään levottoman yön synnyttämällä ”bead headilla”. 😉 Lisää vain kuivashampoota, kuten Four Reasons Original Dry Shampoota ja Voilà!

 

”The Rachel” eli puolipitkät hiukset runsaalla kerrostuksella

”I want the Rachel!”, kuului kaikuna joka toisesta amerikkalaiskampaamosta (ja miksei suomalaisestakin) vuonna 1994, kun Frendit alkoi pyörimään televisiossa. Rachelin rokkaama hiustyyli on saavuttanut vuosien saatossa kulttisuosion, ja nyt 2020-luvulla tyyli on noussut jälleen ajankohtaiseksi – jipii! Tästä tyylistä on nykyään olemassa monta eri variaatiota, joissa väri ja leikkaus vaihtelevat kantajalleen sopivaksi.

Puolipitkässä mallissa muotoilu on tärkeä steppi, sillä föönin ja muotovaahdon avulla tyylistä saadaan upean ilmava ja kestävä. Suosikkimme tuuheisiin blow out -tyyleihin on Four Reasons Original Volume Mousse. Rakastamme ilmavia hiustyylejä, jotka voi sipaista kuumana kesäpäivänä kiinni hainhammasklipsillä, ja jotka lisäksi näyttävät vaivattoman ihanilta. Katso täältä inspiraatiota eri tapoihin käyttää hainhammasta!

Puolipitkä hiusmalli ja kerrokset pääsevät oikeuksiinsa, kun hiusten etuosaan lisätään hieman vaaleampaa väriä korostamaan kerroksia juuri oikeista kohdista. Voit myös leikitellä sävyillä ja kokeilla etuhiuksiin vaikkapa sähäkkää keltaista, kuten Four Reasons Color Mask Intense Toning Treatmentia sävyssä Yellow.

 

Mulle toi mulletti – takatukka on täällä jäädäkseen

View this post on Instagram

 

A post shared by Four Reasons (@fourreasons)

90-luvun rokkareiden suosikkityyli eli mulletti, aka takatukka, nosti ujosti päätään katukuvassa jo viime vuonna, mutta nyt viimeistään jokainen oman elämänsä tyyliguru on ottanut trendin omakseen. Mulletti ja rouhea shag ovat tuttuja myös 2020-luvun punaisilta matoilta, joilla muun muassa Miley Cyrus ja Zendaya ovat tuoneet tyylin nykypäivään naisellisella twistillä.

Shag on kuin kevyempi versio takatukasta, ja se saadaan aikaan tietenkin – you guessed it – kerrostamalla hiuksia reilusti. Lisää shagiin vielä verho-otsatukka ja saat upean trendikkään, pöyhityn lookin. Takatukassa ja kerrostetussa shag-mallissa kevyet laineet pääsevät oikeuksiinsa, kun ne pöyhitään tuuheuttavan hiuspuuterin avulla muotoonsa. Sirottele esimerkiksi Four Reasons Original Volume Powderia koko tukkaan ja pistä pöyhien!

 

Parhaat vinkkimme puolipitkien hiusten muotoiluun:

Katso täältä, miten saat aikaan beach-laineet vuoden parhaaksi palkitun lämpösuojasuihkeen avulla!

Lue täältä lisää vinkkejä shag-mallin sekä mulletin muotoiluun!

 

2022 trendivärit ovat vaalea ja punainen

Vaalea ja punainen, vai sittenkin vaaleanpunainen? Vaaleat sävyt ja raidoitus pääsevät oikeuksiinsa vahvasti kerrostetuissa hiuksissa, joissa saa näkyä vivahteikkuutta. Myös lämpimät punaisen ja kuparin sävyt ovat nyt ajankohtaisia. Jos et osaa päättää (we don’t blame you), valitse molemmat ja kokeile vaikka vaaleanpunaista tai ruusukultaista sävyä.

Ruusukulta pitää pintansa vuodesta toiseen yhtenä suosituimpana hiusvärinä, jota on myös helppoa huoltaa kotikonstein. Kokeile keväällä vaaleisiin hiuksiisi lämpimiä kuparin tai ruusukullan sävyjä, joita on vaivatonta ylläpitää Four Reasons Color Mask -tuotteilla! Ruusukultainen Four Reasons Color Mask Toning Treatment Rose Gold paitsi luo upean sävyn vaaleisiin hiuksiin, se myös hoitaa käsiteltyjä hiuksia tehokkaasti. Katso, miten saat kotona aikaan ruusukultaiset tai kupariset hiukset!

 

Kiinnostavimmat hiusilmiöt 2022

Huippukampaaja Elisa Cavén luettelee tämän hetken kiinnostavimmat hiusilmiöt, joita kannattaa nyt seurata – ja seurata perässä! Kokeile ainakin supersuosioon nousseen Euphoria -tv-sarjan upeita kampauksia, joissa ei geeliä ja hiuskoristeita säästellä. Voit myös ottaa mallia Zendayan roolihahmosta ja rokata luonnollisia kiharoitasi. It’s up to you!

 

#1 All Things Euphoria – Sarjauutuus, jonka lookit voittavat jopa juonenkäänteet

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kimble (@kimblehaircare)

‏‏‎Euphoria -tv-sarjan hahmojen lookeista voisimme puhua ikuisuuden, mutta nostakaamme nyt esiin muutama pointti, jotka ansaitsevat erityistä palstatilaa. Erilaiset ysäriltä tutut hiuskoristeet, kuten pannat ja pinnit ovat osa hahmojen arkityylejä. Hiukset on muotoiltu usein geelillä sliipatuiksi ja etuhiukset on jätetty kehystämään kasvoja – love it! Kokeile itse tyyliä lisäämällä hiuksiisi RUNSAASTI Four Reasons Original Power Geliä. Euphorian synnyttämät lukuisat uudet hiustrendit toimivat monenlaisilla eri hiuksille, jotan jokainen löytää niistä varmasti itselleen sopivan!

‏‏‎ ‎

#2 Bixie Kun pixie kohtaa bobin.

Kun kaikki on jo sanottu, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:

‏‏‎ ‎

#3 Big & Bouncy – föönikampausten vallankumous (tervetuloa takaisin, muotovaahto!)

Ota harja ja fööni käteen, koska tämä trendi ei ole menossa minnekään. Muotovaahto on unohdettu aarre, jonka ovat korvanneet 2020-luvulla erilaiset suihkeet ja puuterit. Me kuitenkin vannomme hyvän moussen nimeen! Tässäpä niistä muutama:

Four Reasons Original Volume Mousse

Four Reasons Professional Fiber Mousse

Four Reasons Nature Styling Mousse

‎‏‏‎ ‎

#4 Punasävyt – the brighter the better

Punasävyt näkyvät nyt niin vaaleassa kuin tummassakin tukassa, ja syystä! Kato vaikka tätä Kendall Jennerin upeaa kuparista lookia:

View this post on Instagram

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Näillä ylläpidät punertavaa tukkaa:

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Copper 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Red Copper 

Four Reasons Color Mask Toning Treatment Rose Gold 

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Rose

Four Reasons Color Mask Toning Shampoo Red

Four Reasons

Four Reasons on suomalainen kauneusalan kapinallinen. Kuljemme eturintamassa monimuotoisuuden puolesta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Inspiroimme ja voimaannutamme ihmisiä arvostamaan itseään sellaisena kuin kukin on – ihanan epätäydelllisenä – ja tarjoamme työkaluja positiivisen minäpuheen vahvistamiseen.