Kannamme vastuumme

VASTUULLISUUSRAPORTTI 2022

KANNAMME VASTUUMME

Vastuullisuusraportti 2022

TÄHTÄIMESSÄ TOIVEIKKAAMPI TULEVAISUUS

Hiusten laittaminen ei ole välttämätöntä. Ilmankin voisimme elää.

Hiuksilla on kuitenkin valtava vaikutus siihen, millaisena koemme itsemme. Ne ilmentävät persoonaamme ja juuriamme, ne tekevät fiiliksen: hyvä hiuspäivä on hyvä päivä (harmi, että tämä sääntö toimii myös käänteisenä).

Siksi ei ole “ihan sama”, millaisia hiustuotteita käytämme. Vastuullamme on olla omalta osaltamme mukana edistämässä vastuullista tuotantoa ja kestävää kulutusta. Pitkäjänteinen kehitystyömme tähtää tuotteisiin, joiden koko elinkaari on rakennettu vastuullisiin, kestävään kehitykseen pohjautuviin valintoihin.

Lue koko vastuullisuusraportti

VUODEN 2022 VOITOT

Jep, tällä puolella ruoho on oikeasti vihreämpää. Vaikka mahdollisimman ympäristöystävällisten hiustuotteiden tuottaminen ja vastuullisen liiketoiminnan pyörittäminen on jokapäiväistä oppimista ja kehittymistä, on toisinaan hyvä pysähtyä juhlimaan onnistumisia (ja jatkaa sitten kohti vastuullisuustavoitteita).

Mitä saimme aikaan?

#1 Hiustesi näköinen sinä -kampanjalla juhlistimme jokaisen yksilöllistä kauneutta, tavoitteenamme saada jokainen tuntemaan itsensä upeaksi omana itsenään. Kampanjan avulla halusimme laajentaa kauneusalan mainonnan representaatiota tuoden esiin upeiden hiusten lisäksi inspiroivat tarinat hiusten takana. Lue tarinoita kampanjan takaa täältä.
#2 41% vuoden 2022 aikana myydyistä Four Reasons -tuotteiden muovipakkauksista oli kierrätysmuovia tai biopohjaista muovia. Lisäksi otimme ensimmäiset kierrätysalumiinipakkaukset käyttöön Four Reasons Optima -ammattilaisvärin värituubeissa!
#3 Henkilöstömme antoi meille eNPS-luvuksi kiitettävän 30. Toki tähtäämme vieläkin korkeammalle. Erityisen ylpeitä olemme siitä, että työntekijämme kokevat vahvuudeksemme työympäristön, jossa voi olla oma itsensä.
#4 Tiesitkö, että Suomessa valmistetut pesu- ja hoitotuotteemme on valmistettu  100 % uusiutuvalla energialla tai että 100 % tuotepakkauksistamme on tyhjänä kierrätettäviä? BTW, kaikki Four Reasons -tuotteemme ovat 100 % vegaanisia. 🥳

Okei, sinun vuorosi. Ota meistä mallia ja pysähdy hetkeksi miettimään, mikä viime vuodessa oli hyvää: missä onnistuit, miksi olet niin ihana kuin olet?

VASTUULLISUUSTAVOITTEEMME

YK:n kestävän kehityksen ohjelma on asettanut kunnianhimoiset tavoitteet maapallon suurten ympäristöä ja eriarvoisuutta koskevien ongelmien ratkaisemiseksi.

Four Reasons on sydämellään mukana näissä talkoissa. Yhteiskuntavastuu on erottamaton osa liiketoimintaamme ja strategiaamme. Se on päivittäisiä valintoja ja konkreettisia tekoja.

Olemme valinneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteista kolme teemaa, joihin erityisesti keskitymme:

🥰 Terveyttä ja hyvinvointia
🐰 Vastuullista kuluttamista
🌍 Ilmastotekoja

#1 Terveyttä ja hyvinvointia

#1 Terveyttä ja hyvinvointia

#1 Terveyttä ja hyvinvointia

Mielenterveyden ongelmat ovat yksi aikamme vakava vitsaus. YK:n terveyttä ja hyvinvointia koskevissa tavoitteissa todetaan, että mielen hyvinvointia edistämällä pystytään ennaltaehkäisemään monia muita vakavia ei-tarttuvia sairauksia. Kauneusalan toimijana olemme erityisen huolissamme erityisesti nuorten aikuisten kokemasta ulkonäköön kohdistuvasta sosiaalisesta paineesta. Me haluamme olla osa ratkaisua eikä ongelmaa, johon toimialamme on osaltaan kiistämättä ollut myötävaikuttamassa.

Haluamme saada sinut tuntemaan olosi upeaksi juuri sellaisena kuin olet. Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme ja palveluitamme niin, että pystymme tarjoamaan parempia hiuspäiviä yhä useammille erilaisille hiustyypeille. Vuoden 2022 aikana lanseerasimme kampaamoihin mm. kaikille hiustyypeille sopivan Four Reasons Professional Shots -hoitopalvelun sekä 16 asiakkaidemme toiveiden pohjalta toteutettua uutuutta Four Reasons -tuotesarjoihimme. Teemme töitä sen eteen, että parturi-kampaajat saavat asiakkaansa tuntemaan olonsa upeaksi sellaisena kuin ovat, hiustyypistä riippumatta.

Lisäksi haluamme nähdä kuvissamme erilaisia ihmisiä ja auttaa myös käyttämämme kuvamaailman kautta jokaista tuntemaan olonsa upeaksi omana itsenään. Oletko ihana, itsesi näköinen, ilmiömäinen (me sanomme KYLLÄ): hae malliksi täällä!

 

Tärkeimmät tavoitteemme:

  1. Upea sinä!
  2. Kampaamoalan hyvinvoivimmat asiakkaat
  3. Kauneusalan paras työntekijäkokemus

#2 VASTUULLISTA KULUTTAMISTA

#2 VASTUULLISTA KULUTTAMISTA

#2 VASTUULLISTA KULUTTAMISTA

Four Reasons -hiustuotteet on valmistettu vegaanisista raaka-aineista ja pakattu mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Tuotteidemme laatu, turvallisuus ja vastuullisuus on meille tärkeää.

Muutamia asioita, joita olemme jo tehneet:

Kaikki Four Reasons -tuotteet ovat täysin vegaanisia. Kyllä, kaikki nämä: Four Reasons Original, Four Reasons Professional, Four Reasons No Nothing, Four Reasons Color Mask, Four Reasons Nature ja Four Reasons Takeaway Color.

Yhtäkään Four Reasons -tuotetta tai niiden raaka-aineita ei ole testattu eläinkokeilla. Tuotteidemme raaka-aineina käytetään tunnettujen eurooppalaisten toimittajien raaka-aineita, joita ei EU:n lainsäädännön mukaan saa testata eläinkokeilla.

100 % pakkauksistamme on tyhjänä kierrätettäviä ja 41 % kaikkien Four Reasons -tuotteidemme muovipakkauksista on joko kierrätysmuovia tai biopohjaista muovia. Käytämme tuotteiden lähetyksessä laatikoita, jotka ovat 85 % kierrätyspahvia ja 100 % kierrätetyistä materiaaleista valmistettua täytepaperia sekä pakkausteippiä. Lähetyksemme saattavatkin näyttää hieman rujoilta mutta tapanamme ei ole tuhlata ympäristöä tyyliseikkoihin – kauneutta on monenlaista, myös pakkauksissa!

Tärkeimmät tavoitteemme:

  1. Kestävä tuotevalinta huomioiden ympäristönäkökohdat tuotteen koko elinkaaren ajan
  2. 100 % eettisiin toimintaohjeisiin sitoutunut henkilöstö
  3. 100 % eettisiin toimintaohjeisiin sitoutuneet toimittajat

#3 Ilmastotekoja

#3 Ilmastotekoja

#3 Ilmastotekoja

No niin, hiilineutraalius. Kaikki siitä puhuvat, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa?

Hiilineutraaliudella tarkoitetaan sitä, että hiilidioksidipäästöjä tuotetaan korkeintaan sen verran kuin niitä voidaan sitoa ilmakehästä hiilinieluihin. Tämä tarkoittaa, että hiilineutraali toiminta ei edistä ilmaston lämpenemistä. Hiilineutraaliuden saavuttamiseksi ensisijaista on vähentää päästöjä esimerkiksi käyttämällä uusiutuvia energialähteitä tai parantamalla energiatehokkuutta. Tuotettuja päästöjä voidaan myös kompensoida sitomalla ilmakehästä päästöjä vastaava määrä hiiltä.

Sitten asiaan. Me Four Reasonsilla olemme mukana ilmastotalkoissa ja kuljemme tavoitteellisesti kohti hiilineutraalia liiketoimintaa. Vuoden 2020 aikana aloitimme päästölaskennan ja selvitimme toiminnastamme aiheutuvien päästöjen pienentämisen mahdollisuuksia. Asetimme itsellemme kunnianhimoiset tavoitteet ja sitouduimme niihin. Vuonna 2022 laajensimme päästölaskentaa kattamaan myös Scope 3:n työmatkaliikenteen, liikematkustamisen ja meidän maksaman rahdin. Lisäksi käytämme kaikissa toimitiloissamme ja Suomen tuotantolaitoksessamme 100 % uusiutuvaa sähköä. Lisäksi etsimme ja valitsemme ympäristöystävällisiä kuljetusyrityksiä hoitamaan tavarakuljetuksiamme.

Tärkein tavoitteemme on hiilineutraalius vuoden 2029 loppuun mennessä.

Vastuullisuusraportti

Oletko niitä, jotka oikeasti jaksavat perehtyä aiheeseen ajan kanssa? Mahtavaa!

Tutustu vastuullisuusraporttiin