Inspiraatio

6 vinkkiä vaurioituneiden ja huonokuntoisten hiusten hoitamiseen – näillä onnistut!

17.2.2021, Four Reasons

Ovatko hiuksesi kiillottomat, katkeilleet tai voimakkaasti käsitellyt? Et ole yksin. Vaurioituneet hiukset ovat monelle tuttu ongelma (myös meille, jotka työskentelemme hiusalalla) ja toimivat tehokkaasti hyvien hiuspäivien karkottajina. Kun hiukset ovat parhaat päivänsä nähneet, voi niitä olla hankala saada näyttämään hyvältä parhaimmillakaan muotoilutuotteilla tai kampausnikseillä. Hätähuutosi on kuultu – keräsimme avuksesi 6 parasta keinoa vaurioituneiden hiusten hoitoon ja vaurioiden ennaltaehkäisyyn.

Miksi, oi miksi? Yleisimpiä syitä hiusten vaurioitumiseen ovat hiusten värjäys ja vaalentaminen sekä kuumat raudat ja hiustenkuivaaja. Puhtaan vaaleat, pitkät hiukset kauniilla kiharoilla saattavat olla monen haave, mutta tämä unelma tuo mukanaan myös velvollisuuksia. Voimakkaasti käsitelty ja säännöllisesti raudoilla muotoiltu hius kaipaa erityisen hellää hoivaa, jos sen tahtoo pitää hyväkuntoisena.

Ovatko hiuksesi huonokuntoiset?

Aika katsoa peiliin! Jep, tarkoitamme myös sitä, että hiustesi vaurioituminen johtuu luultavasti sinusta itsestäsi. Kurkkaa kuitenkin myös kirjaimellisesti peiliin ja etsi vaurioitumisen merkkejä. Katkeilevatko hiuksesi? Tiedäthän, ne oudot haituvat, jotka ovat kuusi kertaa muita hiuksiasi lyhyemmät ja sojottavat aina väärään suuntaan.

Onko hiustesi luontainen kiilto kadonnut aikoja sitten, näyttävätkö hiuksesi elottomilta? Elottomat ne ovatkin, sillä hius on kuollutta solukkoa. Niiden ei kuitenkaan tarvitse näyttää kuolleilta. Kun mikään määrä kosteutta ei enää riitä ja hiukset takkuuntuvat helposti, tuntuvat epätasaisilta tai karheilta ja päättyvät kaksihaaraisiin, ovat ne todennäköisesti kärsineet ja kaipaavat enemmän huomiota.

Parhaat vinkit vaurioituneiden hiusten hoitoon (oli syy mikä tahansa)

Kuten jo ylempänä totesimme, hiukset voivat vaurioitua useasta syystä. Vaikka siis olisit vannoutunut punapää, brunette tai luonnonlapsi etkä olisi koskaan vaalentanut hiuksiasi, voivat hiuksesi silti olla kuivat, katkeilevat ja elottomat. Myös ulkoiset tekijät, kuten hiusten harjaaminen, pakkanen, aurinko ja ilman kuivuus vahingoittavat hiuksia. Ja vaikka jokainen tiedämme, että ilman kuumia rautoja tai värikäsittelyjä hiuksemme pysyisivät edes hieman paremmassa kunnossa, kukaan tuskin on valmis lopettamaan hiustensa laittamista vaurioilta säästyäkseen. Me emme ainakaan ole.

Siksi keräsimme yhteen kuusi vinkkiä, joiden avulla hiuksesi pysyvät hyvässä kunnossa värjäyksistä ja muotoilusta huolimatta. Älä siis menetä toivoasi vielä!

1. Kokeile uusia muotoilukikkoja.

Suuri osa hiusten vaurioista johtuu muotoilussa käytettävistä lämpötyökaluista. Mitä jos testaisitkin seuraavalla kerralla kihartaa hiuksesi ilman kuumia rautoja? Heatless curls on yksi aikamme suurimmista hiustrendeistä, eikä ihme. Kun kiharat syntyvät helposti kylpytakin narua, sukkia tai vaahtomuovia apuna käyttäen eivätkä vaurioita hiuksia, on suosio taattu.

2. Vaihda pois vääränlaiset hiustuotteet.

Tärkeintä on, ettet missään tapauksessa skippaa hoitoainetta. Lupaa ensin se, lue sitten lisää. Hiustuotteiden valmistajat, kuten me, suunnittelevat tuotteensa tarkoituksella erilaisille hiustyypeille sopivaksi. Jos hiuksesi ovat kärsineet, kuivuneet ja pörröiset, mutta päätät kaikesta huolimatta käyttää tuuheuttavaa shampoota ja unohtaa tehohoidot, shame on you.

Valitse kylpyhuoneesi hyllyyn 3 tuotetta: shampoo, hoitoaine ja tehohoito. Tarkista, että kaikki näistä kolmesta lupaavat hoitaa vaurioituneita hiuksia. Onneksi nykyään moni korjaavista ja superhoitavista tuotteista hoitaa monta kärpästä yhdellä iskulla, ja on helppo löytää oikeat tuotteet myös vaalennetuille ja värjätyille hiuksille.

Tässä meidän suosikkimme erilaisiin tarpeisiin!

Peruspaketti, joka on herkullinen sekä väreiltään, tuoksuiltaan että hinnaltaan:
Four Reasons Original Repair Shampoo
Four Reasons Original Repair Conditioner
Four Reasons Original Ultra Moisture Treatment

Herkkäihoiselle ja hajusteettomuutta arvostavalle:
Four Reasons No Nothing Sensitive Repair Shampoo
Four Reasons No Nothing Sensitive Repair Conditioner
Four Reasons No Nothing Sensitive Moisture Treatment

Kampaamolaatua ja parhaita raaka-aineita:
Four Reasons Professional Damage Control Shampoo

Four Reasons Professional Damage Control Conditioner
Four Reasons Professional Silky Moisture Treatment

 

3. Muista leikata latvat silloin tällöin.

Oletko ajatellut, että jätät käymättä kampaajalla ja tasoittamatta latvat, koska tahdot kasvattaa hiuksiasi? Ei paras saamistasi ideoista, jos totta puhutaan. Jos hiuksesi ovat jo valmiiksi huonokuntoiset, ne tuppaavat luultavasti myös haarautumaan. Kaksihaaraiset saavat latvasi näyttämään entistäkin karheammilta ja jatkavat haaroittumistaan, kunnes latva leikataan pois. Älä siis pidennä leikkausväliä, vaan käy napsauttamassa huonokuntoiset latvat pois tasaisin väliajoin, esimerkiksi noin kerran kolmessa kuukaudessa!

4. Blondi! Valitse hiuksiasi arvostava, taitava vaalentaja.

Mitä useammin ja enemmän vaalennat hiuksiasi, sitä enemmän ne vaurioituvat. Helpoin keino säästyä suuremmilta ongelmilta on valita kampaaja, jolla on työkalupakissaan hellävaraiseen vaalennukseen tarkoitetut tuotteet. Asiantunteva kampaaja vaalentaa hiusten kunnon mielessä pitäen ja osaa myös sanoa, kun vaalennus ei kannata.

5. Lämpösuoja, lämpösuoja, lämpösuoja.

Ei hätää, et joudu sanomaan hyvästejä suoristusraudallesi ja kiharruspuikollesi loppuelämäksesi. Muista kuitenkin suojata herkät hiuksesi kuumilta raudoilta ja käytä aina lämpösuojaa, kuten Four Reasons Professional Heat Shieldiä, ennen muotoilua. Lämpösuojatuotteissa on varaa valita – katso koko valikoimamme täältä!

VINKKI: Jos muotoilet hiuksiasi harvoin, muista tarkistaa lämpösuojatuotteesi säilymisaika! Parhaatkaan tuotteet eivät toimi, jos niitä ei käytä vuosiin.

6. Ravitse hiuksia syömällä hyvin.

Aivan kuten hehkuva iho, myös vahvat ja hehkuvat hiukset saavat voimansa sisältäpäin. Kun syöt monipuolisesti ja terveellisesti, ihosi ja hiuksesi kiittävät. Kun kaipaat extraa, apu löytyy purkista. Four Reasons Hair Vitamin on Suomessa valmistettu vitamiini- ja hivenainevalmiste, joka edistää hiusten terveyttä. Monipuolinen hiusravintolisä sisältää sinkkiä, seleeniä ja biotiinia.

 

Näillä kikoilla saat kauniit, terveen tuntuiset ja kiiltävät hiuksesi takaisin. Muista kuitenkin kärsivällisyys: parhaat asiat vaativat työtä ja malttia.

3.4 10 arviota
Kerro mielipiteesi

Four Reasons

Four Reasons on suomalainen kauneusalan kapinallinen. Kuljemme eturintamassa monimuotoisuuden puolesta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Inspiroimme ja voimaannutamme ihmisiä arvostamaan itseään sellaisena kuin kukin on – ihanan epätäydelllisenä – ja tarjoamme työkaluja positiivisen minäpuheen vahvistamiseen.