Inspiraatio

Nyt saa olla heikun keikun: Syksyn 2021 hiustrendit rikkovat rajoja

21.9.2021, Meri

Mieti, mikä tekisi sinut onnelliseksi juuri nyt. Tee se, älä sitä, mitä pitäisi. Syksyn hiustrendeissä nähdään yllättäviä yhdistelmiä, leikitellään 2000-luvun tapaan kontrasteilla ja hypätään rohkeasti pois totutulta polulta: parin vuoden takainen ombré-trendi saa uutta potkua, kun värit käännetäänkin päinvastoin. Myös leikkaus saa olla epäsymmetrinen, niin pitkissä kuin lyhyissäkin hiuksissa. Kun kaikki on vinksin vonksin, älä taistele vastaan − own it.

Kun maailma on ylösalaisin – ole ylösalaisin! Nyt ei ole aika kangistua kaavoihin, vaan kapinoida vanhoja tapoja vastaan ja ottaa ohjat. Kuinka usein meille sanotaankaan, mitä meidän tulisi olla tai tehdä? Sen sijaan että hyväksyisimme sivuosamme tässä näytelmässä, jota on elämä, voimme sanoa f***k it ja lähteäkin toiseen suuntaan.

Joskus voi olla helpottavaa kokeilla jotain ihan muuta, kuin mikä on se totuttu tie tai varma valinta. Tutussa ja turvallisessa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta joskus vapauden voi löytää vasta kun kääntyy ylösalaisin ja katsoo asiaa uudelta, nurinkuriselta kantilta. Syksyn trendikkäin hiustyyli on yhdistelmä jotakin uutta ja piristävän inspiroivaa sekä sitä, mikä tekee sinusta sinut. Kaikkein paras tyyli kuvastaa kantajansa persoonaa tuoden samalla uutta itsevarmuutta räväkällä twistillä. Miksi ahtautua muottiin, kun voi olla heikun keikun?

Kurkista Four Reasons Upside Down Collection AW21 -trendikokoelmaaan ja ihastu (sekä varaudu äkilliseen mielitekoon juosta lähimmälle kampaajalle).

 

Reverse Ombre | Nurinkurinen liukuvärjäys

”Nuorempana seurasin mallimaailmaa ja totesin, että kaikki mallit näyttivät samalta. Tämä tietysti johtaa helposti siihen, että kaikki luulevat juuri tuon muotin olevan se oikein ja kaunein. Kuka edustaisi normaaleja ihmisiä? Jokainen keho on kaunis ja uniikki: pitkät, lyhyet, kurvikkaammat ja pienemmät.” -Ellen

Reverse it! Kukaan pitkähiuksinen ei ole voinut välttyä 2010-luvun hittivärjäykseltä, ombrélta. Ei hätää, tämä vielä hieman liian lähimuistissa oleva trendi ei tule sellaisenaan takaisin: tänä syksynä värit käännetään toisin päin. Reverse ombré -tekniikassa vaalea sävy lipuukin kohti tummempaa. Trendi on täydellinen sille, joka haluaa olla uusien aaltojen eturintamassa ennen kuin tyyli saavuttaa muut kuolevaiset.

Näiden pitkien ja upeiden hiusten muotoilu aloitettiin föönaamalla hiukset. Föönauksessa apuna toimivat erinomaisesti tuotteet, jotka lisäävät tuuheutta ja pitoa. Tähän tyyliin käytettiin Four Reasons Professional Smoothing Foamia, joka lisää kosteutta sekä lämpösuojan hiustenkuivaajan alle. Lisäksi hiuksiin laitettiin muotovaahtoa antamaan kuohkeutta kiharoiden alle. Kokeile esimerkiksi Four Reasons Original Volume Moussea. Hiuksiin suihkutettiin vielä Four Reasons Original Heat Styler -lämpösuojasuihketta ennen kihartamista. Viimeistelyssä käytettiin Four Reasons Professional Body Boostia, joka luo kiharrettuihin kutreihin rouheaa rakennetta ja pitoa. Lisää kiharoihin lopuksi kiiltoa joko lisäämällä Four Reasons Professional Dry Shine Sprayta tai Four Reasons Original Smooth & Shine Serumia.

 

Blocks & Sharp Edges | Kulmikas kasarilook

”Ennen en uskaltanut tuoda esille oikeaa minääni. Minulla ei ollut rohkeutta myöntää sitä itselleni lopullisesti tai alkaa elää sitä elämää, jonka koen oikeaksi – elämää, josta ei puutu asioita tai jossa ei peitellä mitään. Minulta puuttui rohkeutta olla rehellinen itselleni. Tänä päivänä koen ennen heikkoutena pitämäni naisellisuuden vahvuudeksi: tuon itseni esille julkisesti ja kaikille.” -Janika

Ah, kultainen kahdeksankymmentäluku. Ovatko 80-luvun hiustrendit pinnalla nyt vahvemmin kuin silloin aikanaan? Tämä leikkaustyyli ainakin huokuu ajalleen uskollista vahvaa kulmikkuutta ja pitempää niskatukkaa. Tyylissä näkyy myös trendikäs ja nykyaikainen etuhiusten blokkivärjäys. Rohkeimmat kokeilivat blokkia jo alkuvuodesta, mutta viimeistään nyt ne ovat tulleet jäädäkseen. Tunnetko olosi rohkeaksi ja revitteleväksi vai haluatko hienovaraisemman lookin? Stailaa tyyli juuri niin kuin haluat ja leikittele värien vaihtelulla!

Tämän kasarityylin muotoilu aloitettiin Four Reasons Professional Root Boosterilla, joka kohottaa hiusten tyveä aktivoituen hiustenkuivaajan lämmöstä. Four Reasons Professional Salt Mist antaa rouheutta skandinaavisen sileisiin hiuksiin helpottaen niiden muotoilua. Tyyli viimeisteltiin kevyttä pitoa antavalla Four Reasons Professional Finishing Spraylla. Voi kokeilla myös ilmavan pidon antavaa Four Reasons Original Styling Hairsprayta.

 

Smooth Layers | Kerrostetut surffilaineet

”Kun ympärillä on kaaos, mulle itselleni toimii parhaiten se, että urheilen ja keskityn tekemään niitä asioita, joista nautin. Niin pidän huolta itsestäni ja hyvinvoinnistani, josta löydän sisäisen rauhan.” -Simeon

Tämä tyyli on sinulle, jolle rentous ei ole pelkkä asenne, vaan myös elämäntapa. Kun haluat nauttia elämästä ja välttyä stressiltä, ympäröi itsesi asioilla, jotka ovat mutkattomuudessaan stress free. Pehmeä surffilook muotoutuu huolettomasta huolitelluksi, kun kerrostettu kihara yhdistetään hiusten omaa sävyä luonnehtivaan, luonnolliseen väriin. Tällä tyylillä ei haluta räväyttää, vaan tuoda esille sinun todellista luonnettasi. Don’t hide it, flaunt it, baby!

Surffitukan muotoilussa vähemmän on enemmän: hiukset pestiin kosteuttavalla Four Reasons Original Moisture Shampoolla ja hoitoaineena käytettiin suihkutettavaa Four Reasons Original Moisture Mistiä. Muotoiluun riittää suihkutettava Four Reasons Original Styling Mist.

 

The Feminine Shag | Naisellinen rokkitukka

“Olen aina saanut kuulla kommentteja pituudestani. Pituuteni kiinnittää varmasti ensimmäisenä huomiota, mutta olen niin paljon muutakin kuin fyysiset ominaisuuteni. Jos jollakin menee ihon alle, että olen heitä pitempi, hyppään yli ja jatkan matkaa.” -Venla

Rokkistarojen luottoleikkaustyyli ei ole enää vain kyseisen kohderyhmän omaisuutta – shag taipuu ihanasti naisellisempaankin tyyliin. Vastakkaisten elementtien yhdistely on kuin onkin sallittua: rouhea, mutta naisellinen shag-malli yhdistyy kahdella ääripääsävyllä tehtyyn värjäykseen, jossa vaalea sävy onkin tyvessä kaikkien sääntöjen vastaisesti. Mutta kuten sanottu: f***k the rules! Nyt voit olla niin nurin kurin kuin haluat – ja näyttää upealta sen tehdessäsi.

Tämä suorastaan shokeeraavan upea väri on saatu aikaan Four Reasons Color Mask Intense -suoravärituotteiden sävyillä Pink ja Fuchsia. Hiukset pestiin Four Reasons Professional Silky Moisture Shampoolla ja hoitona toimi saman sarjan kosteuttava hoitoaine. Muotoilussa käytettiin Four Reasons Professional Styling Primeria sekä Smoothing Foamia. Tyyli viimeisteltiin tukea ja volyymia antavalla Four Reasons Professional Body Boostilla sekä Finishing Spraylla.

 

Soft, softer, bob | Pehmeä polkka

”Ennen mun herkkyys on tuntunut heikkoudelta. Herkkyyden kanssa eläminen tuo kaikki tunteet vahvemmin pintaan, joten huonot ja hyvät fiilikset tuntuvat moninkertaisena. Herkkyyden vahvuuksia ovat mielestäni eläytyminen, havainnointikyky ja syventyminen asioihin paremmin. Herkkyys myös kysyy tietynlaista rohkeutta kohdata ja ymmärtää asioita syvemmin.” -Aino

Kun korallin sävyisenä hohtava, puuteripinkki väri yhdistetään lyhyeen, kiharaan polkkaan, saadaan aikaan pehmeä ja herkkä vaikutelma. Tämä tyyli tuo esiin kantajansa luonnetta olematta liian räikeä tai silmiinpistävä. Polkan voi stailata suoristamalla hiukset tai korostamalla omaa luonnonkiharaa, jolloin tyylistä saa juuri oman näköisen. Vaaleanpunaisella ei voi koskaan mennä vikaan – am I right?

Tähän pinkkiin kiharapilveen lisättiin kosteutta ja kiiltoa aloittamalla muotoilu Four Reasons Original Smooth & Shine Serumilla. Four Reasons Original Volume Moussella lisättiin pitoa ja tuuheutta ja viimeistelyssä käytettiin järkkymättömän pidon antavaa Four Reasons Original Freeze & Shine Hairsprayta.

 

Bangs & Blondes (have more fun) | Kerrostettu ja lyhyt blondi otsiksella

”Vihasin aina sitä, etten mahdu perinteisen mieskuvan muottiin. Liian leveä lantio, liian kapea vyötärö, ei tarpeeksi harteita tai tarpeeksi terävä leukalinja, parta ei kasva. Tänään teki mieli laittaa mekko, eilen puvunhousut, tänään haluan pitkän tukan, huomenna siilin. Kukaan ei jaksa vihata itseään koko elämää, miksi jatkaa sitä enää yhtään pidempään. Vihasin sitä että olin henkisesti ja fyysisesti androgyyninen mies. Tänään mä rakastan sitä ja itseäni enemmän, kuin koskaan ennen.” -Emil

Ihastu tähän lontoolaishenkiseen, lyhyeen ja kerrostettuun malliin lyhyellä otsiksella (me ainakin ihastuimme jo)! Tämä tyyli on takuuvarma piristäjä, kun kaipaat jotakin uutta tutun luottoleikkauksen sijaan. Taas on aika heittää säännöt ja vanhat tavat romukoppaan ja repäistä! Olet ehkä tottunut kulmakarvoja hipovaan otsatukkaan, joka on aina tiellä: leikkaakin otsis nyt L-Y-H-Y-E-K-S-I ja nauti tyylin tuomasta vapaudesta. Vaalennettu fiilis saa näkyä, eikä kirkkautta tarvitse himmentää. Anna vaaleuden hehkua! Tehokas hopeashampoo, kuten Four Reasons Professional No Yellow Shampoo vie epätoivotun keltaisuuden pois jättäen lopputuloksen houkuttelevan kirkkaaksi.

Tämän tyylin muotoiluun käytettiin Four Reasons Professional Smoothing Foamia tuomaan pehmeyttä ja muotoiltavuutta. Lyhyen tyylin viimeistelyyn riittää vaha, joka pitää hiukset paikoillaan. Kokeile vaikka Four Reasons Professional Texture Waxia tai Four Reasons Original Matte Pastea.

 

Short & Spicy | Lyhyt ja voimakas

”Itsestä tykkääminen on varmasti ikuinen opin tie meille kaikille. Se siinä toisaalta on myös upeinta − jopa niillä siisteimmilläkin tyypeillä, joita ihailet etäältä, on joskus huonoja itsetuntopäiviä. Muista yrittää tutkia, rakastaa ja ymmärtää itseäsi kuin sun suurinta aarretta ja parasta kaveria. Olet kuitenkin se tyyppi, jonka kanssa tulet viettämään sun loppuelämän. Eikä itsestään tarvitse olla ihan liekeissä joka päivä. Ei kukaan oo.” -Maiju

Yhdistelmä legendaarisia 80-luvun supermalleja ja tämän päivän voimanaisia, niistä on tämä tyyli tehty. Monipuolinen tyyli ja kerrostettu leikkaus antavat loputtomasti mahdollisuuksia hiusten muotoilulle ja suosikkityylisi löytämiselle. Tässä tyylissä hohtaa upeasti huurteinen vanilja, jonka seasta kirkkaan keltainen väri huutaa katsojalleen: ”Papa don’t preach!”. Vaihda jakauksen paikkaa ja saat kirkkaan värin pilkistämään hienovaraisesti vaaleiden hiusten alta tai näkymään kaikessa kirkkaudessaan.

Tämän tyylin muotoilussa käytettiin Four Reasons Professional Styling Primeria, joka antaa hiuksille kevyttä pitoa ja muotoiltavuutta. Hiukset viimeisteltiin Four Reasons Professional Body Boostilla sekä Four Reasons Professional Elastic Volume Spraylla.

Meri

Meri on kuluttajamarkkinointitiimin idearikas ja lahjakas sisältömarkkinoija, joka ei koskaan missaa deadlinea mutta yllättää luovuudellaan. Aina tyylikäs ajatustenlukija heittäytyy täysillä jokaiseen projektiin ja on jo hoitanut homman, kun muut vasta suunnittelee.