Tapahtumat

Puhu itsellesi kauniisti -kilpailun voittajien hemmottelupäivä

19.2.2020, Monna

Järjestimme syksyllä Puhu itsellesi kauniisti -kilpailun, jolla tahdoimme rohkaista jokaista arvostamaan itseään sellaisena, kuin on. Ja niin te teitte – syksyn aikana vastaanotimme 10 000 toinen toistaan koskettavampaa lausahdusta. Arvoimme kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken voittajaksi Anette Sunabackan, joka sai palkinnoksi hemmottelupäivän kahdelle Four Reasons -studiolla Helsingissä.

Four reasons-4116 link

Anette ja uusi upea look!

Seurakseen hemmottelupäivään Anette oli valinnut kälynsä ja parhaan ystävänsä Anna Sunabackan, joka oli hänen mielestään ansainnut erityistä hemmottelua ja hyvää oloa: ”Anna on ollut minulle niin iso tuki ja turva, kun oma elämäni on vuosia sitten järkkynyt. Ja on edelleen.” Ystävysten palkintopäivä alkoi Hotel Presidentistä, josta herääminen tuntui itsensä aina viimeiseksi asettavien naisten arjessa todelliselta luksukselta.

“Hei, oot aika vahva ja silti pehmeä. Sulla on kauniit silmät ja lämmin katse. Olet kaunis ja ihana, ei anneta kenenkään muuttaa sitä.” – Anette Sunabacka, Puhu itsellesi kauniisti -kilpailu 2019

Four Reasons -studiolle päästyään vielä voitosta hämmentyneet naiset tapasivat aurinkoisen Karita Tykän, joka johdatti Aneten ja Annan itsetutkiskeluun ja osittain myös tunteita nostattaviin muistoihin. Rohkeat naiset pääsivät pohtimaan omaan itseensä ja itsetuntoonsa vaikuttaneita tapahtumia, ja saivat Karitalta henkilökohtaisia, elämänhallintaan sopivia vinkkejä.

Four reasons-3858

Anette ja Anna kiittelivät Karita Tykkää uusista oivalluksista

Mindfulness-harjoitus antoi kahdelle kiireiselle perheenäidille aikaa keskittyä hetken vain ja ainoastaan itseensä. ”Aamupäivä on ollut melkoista tunnemyrskyä, tulipa sitä tirautettua jokunen kyynelkin”, Anette ja Anna toteavat yhteen ääneen. Erityisesti Karitan osuutta odottaneille naisille kokemus oli silmiä avaava.

Anna kertoi saaneensa päivän aikana parannusta kehnoon itsetuntoon, jonka kanssa hän on paininut jo pitkään: ”Päivästä jäi käteen erityisesti Karitan kanssa käyty keskustelu – se miten hän kuuntelee ja on aidosti kiinnostunut sinusta ihmisenä. Mindfulness-harjoitus oli aivan mahtava juttu! Se mitä sanoisin itselleni nyt, on: ’sä oot ihan hyvä, sä riität’.”

Myös Karita kiitteli naisia mukaan heittäytymisestä. ”Annoin heille kotiläksyjä, jotka muistuttavat myös arjen keskellä, kuinka tärkeä juuri sinä itse olet.” Lisäksi Anette ja Anna saivat kotiin viemisiksi Karitan juuri julkaistun Hyvä elämä -kirjan muistuttamaan myös arjen keskellä, kuinka tärkeää oman itsensä arvostaminen on.

”Tämä päivä toi itsevarmuutta ja minua itseäni takaisin”, kertoi Anette.

Four reasons-3897

Four Reasons -kouluttajien kanssa käytiin läpi toiveita hiustenlaitosta

Uudet, raikkaat hiuslookit

Lounaan jälkeen vauhtiin päästettiin kouluttajamme Harri Paananen ja Elisa Cavén. Sekä Anette että Anne kertoivat pitävänsä kovasti omista pitkistä hiuksistaan, joten pituudet päätettiin jättää rauhaan. Harri leikkasi Aneten upeisiin, punaisiin hiuksiin hänelle sopivan mallin ja antoi samalla ammattilaisvinkkejä liukkaiden hiusten käsittelyyn: ”Four Reasons Professional Salt Mist antaa hiuksiin rouheutta. Suolasuihke on äärimmäisen helppo ja nopea muotoilutuote kiireisen arjen keskellä.”

Four reasons-3898

Vaikka leikkauksen jälkeen lattialla makasi 10 sentin hiustupsuja, ei pituudesta leikattu. Hiuksia vain kerrostettiin kevyemmäksi ja sen huomasi myös Anette: ”Nää tuntuu niin ihanilta ja kevyiltä, ja silti täysin omilta.”

Annan hiukset päädyttiin raidoittamaan, jotta hiuksiin saataisiin lisää eloisuutta. Raidoilla luonnollisen värisiin hiuksiin saatiin kirkkautta ja samalla Elisa häivytti rajaa, joka oli muodostunut hiusten latvaan vuosien takaisista värjäilyistä.

Four reasons-4297

Annan uusi raikas hiustyyli

Annan hiuksista ei myöskään leikattu paljoa pois, malli ja latvat vain siistittiin. Annan kasvatustulos on vuosien työ: ”Toisella luokalla taidettiin viimeksi leikata lyhyeksi ja siitä asti kasvatettu”, tukkajumalatar kertoi. Annan mukaan kotiin lähti mukaan Four Reasons Professional No Yellow Shampoo pitämään vaaleat raidat viileinä ja Four Reasons Color Mask Bronze Treatment pitämään hiukset kauniin kiiltävinä.

Stylistin käsittelyssä

Hiusten jälkeen hypättiin stylisti Vesa Silverin valtakuntaan. Inspiraatiota päivän tyyleihin Vesa oli hakenut etukäteen Aneten ja Annan esittelyteksteistä – tavoitteena oli hakea raikasta ja nuorekasta fiilistä. Vesan tarkoituksena oli myös iltapäivän aikana totuttaa naiset rohkeaan ajatukseen: ”Entä jos kaikki ei olisikaan aina pelkkää mustaa?” Toki myös kokomusta asu toimii (myös Vesa oli osuvasti pukeutunut kokonaan mustiin), kunhan muistaa yhdistellä erilaisia materiaaleja. Näin yksiväriseen tyyliin saadaan eläväisempi pinta, ja kokonaisuus säilyy mielenkiintoisena.

Four reasons-4075Vesa Silver valitsi Anetelle kuvausvaatteita

”Muista – älä peitä vaan korosta!” on Vesan lempivinkki, joka pätee lähes kaikkiin tilanteisiin – esimerkiksi lyhyt takki tuo vyötärön upeasti esiin. Jos lyhyen takin kanssa tuntuu, että itsevarmuus on hakoteillä, saa kerroksia lisäämällä ihmeitä aikaan. Lisää lyhyemmän takin alle pidempi paita, ja fiilis on heti erilainen! Nuorekkuutta haettiin Annalle röyhelöhelmaisesta mekosta yhdistettynä rentoon mustaan farkkutakkiin.

Four reasons-4211

Stailausvuorossa Anna

”Ja vaikka musta olisikin vaatekaapin ainoa väri, voi kokonaisuutta piristää yhdistämällä siihen vaikkapa vaaleanpunaiset kengät”, Vesa ohjeisti naisia ja sai Aneten heti suunnittelemaan: ”Tai sitten voisin hankkia ne haaveilemani oranssit kengät!” Vesan vinkki onkin olla reippaasti rohkea ja ottaa ensi kerralla vaatekaupassa se omasta mielestä ”ruma” vaate mukaan sovituskoppiin ja (ta-daa!) todetakin sitten, että ei se välttämättä ollutkaan olenkaan huono vaihtoehto.

Four reasons-4131

Aneten upea, värikäs look

Lopulta Anettekin veti tyytyväisenä päälleen trendikästä eläinkuosia, vaikka eläinkuosit olivatkin vahvasti naisen ”tätä en ainakaan laita päälleni” -lokerossa ennen hemmottelupäivää. ”Miten tää keltainenkin näyttää näin erilaiselta mun päällä, en olis koskaan kuvitellut laittavani tämän väristä vaatetta päälleni ja mitä ihmettä, sehän näyttääkin aika kivalta”, toteaa Anna hymyssä suin uudessa lookissaan.

Four reasons-3996

Henna Haapala loihti naisille heille sopivat, raikkaat meikit

Mitä päivästä jäi käteen?

Naiset saivat mukaansa Karita Tykän Hyvä elämä -kirjan ja paketin juuri heille sopivia hiustuotteita. Mutta mitä Anetelle ja Annalle jäi käteen hemmottelupäivän opeista?

”Kyllä me aiotaan ottaa vinkeistä vaarin ja muistaa myös itseämme. Pukeutumisen suhteen saatiin rohkeutta eritoten värien käyttöön ja muutenkin. Miksi piilotella itseään, kun voi olla oikeasti tyytyväinen? Olen onnellinen siitä, että voitto osui kohdalle! Teillä on siellä loistava porukka ja hyvä fiilis – oli helppo olla, vaikka alkuun jännittikin.”


Päivän kuvat: Mona Salminen
Stailaus: Vesa Silver
Vaatteet: Only Carmakoma, Junarose sekä Bestseller Finland
Meikkaus: Henna Haapala

Monna Ranne

Monna

Positiivinen ja sosiaalinen Monna hoitaa homman kuin homman. Energinen vaikuttajamarkkinoinnin osaaja, joka on helposti lähestyttävä ja tulee kaikkien kanssa juttuun. Kaikki hoituu – tämä asenne vie pitkälle!